VÅR HISTORIA

Vi har ett långt samarbete sedan 2001 då illustratören Christina Jonsson åtog sig uppdrag för entreprenören Malin Ahlner att skapa ett eget varumärke för "Handelsboden och chokolateriet Njuta". Det lyckades väl, växte stort och under 10 år skapades ca 200 st etiketter för ett eget varusortiment. När Malin och hennes man Frippe startade Moster Elins glassparadis år 2007 så var det givet att Christina gjorde hela layouten och grafiska designen åt varumärket. Idag är Moster Elins ansikte, som Christina tecknat, en välkänd karaktär i hela västsverige av alla som besökt det oerhört härliga glasscaféet i Hjo hamn.

2018 sadlade Malin om, startade Made for Hjo, en webshop fylld med lokalt hantverk, formgivning  och design. Christina illustrerade HJO HUS och motivet blev bedårande! Vi tryckte motivet på kort,poster, skärbräda och bricka, och det blev succé.

När vi därefter lanserade Karlsborgs hus så upptäckte vi hur mycket husen ger karaktär åt en stad. Trästaden Hjo och Fästningsstaden Karlsborg, småstäder längs vätterns västra strand, lika i storlek, men ack så olika. Nu upptäckte vi det som vi säger numer väldigt ofta; Det är verkligen husen som gör staden!

Tredje staden, industristaden Norrköping, blev även ännu ett bevis på att en stad ÄR sina hus. Det är husen man ser och ger ett intryck vad en stad har för historia och personlighet.

Både Christina och Malin är bosatta i Hjo och brinner för att skapa unika produkter av hög kvalitet. Hör man ordet SOUVENIRER så tänker man genast på krimskrams. Vi vill skapa fantastiska stolta souvenirer för många svenska städer med karaktär. Nu är vi bara i en början av en spännande resa då vi hoppas få lära känna många karaktärsfyllda svenska städer och få se många VACKRA HUS