VÅR HISTORIA

Vi har ett långt samarbete sedan 20 år tillbaka. Första samarbetet mellan illustratören Christina Jonsson var ett uppdrag åt entreprenören Malin Ahlner att skapa ett eget varumärke för "Handelsboden och chokolaterie Njuta". Det lyckades väl, växte stort och under 10 år skapades ca 200 st etiketter av Christina till Njutas egna varusortiment. När Malin och hennes man Frippe startade Moster Elins glassparadis år 2007 så var det givet att Christina gjorde hela layouten och grafiska designen åt varumärket. Idag är Moster Elins ansikte, som Christina tecknat, en välkänd karaktär i hela västsverige av alla som besökt det oerhört härliga glasscaféet i Hjo hamn.

Christina Jonsson, Fingerprint Illustrationer, har många års erfarenhet att alla typer av illustratörsuppdrag.  Just kartor och hus är nog den typen av illustrationer som Christina har som spetskompetens och hennes uppdragsgivare är många kommuner, organisationer och företag från hela Sverige. 

2018 startade Malin Made for Hjo, en webshop fylld med lokalt hantverk, formgivning  och design. Christina illustrerade HJO HUS och motivet blev bedårande! Vi tryckte motivet på kort,poster, skärbräda och bricka, och det blev succé och startgropen för Vackra hus.

När vi hösten 2018 lanserade Karlsborgs hus så upptäckte vi hur mycket husen ger karaktär åt en stad. Trästaden Hjo och fästningsstaden Karlsborg, småstäder längs Vätterns västra strand, lika i storlek, men ack så olika till utseende. Nu upptäckte vi det som vi numer säger ofta; Det är HUSEN som gör staden!

Tredje staden, industristaden Norrköping, blev även ännu ett bevis på att en stad ÄR sina hus. Det är husen man ser och ger intrycket vad en stad har för personlighet idag och avtryck vilken historia den bär med sig. Sedan 2019 har det rullat på. Vi göra 2-3 huskollektioner per år och de finns endast i utvalda butiker i varje stad och här i vår webbshop naturligtvis.

Både Christina och Malin är bosatta i Hjo och brinner för att skapa unika produkter av hög kvalitet. Vi vill skapa fantastiska stolta souvenirer för många svenska städer med karaktär. Nu är vi i början av en spännande husresa då vi hoppas få lära känna många karaktärsfyllda svenska städer och få illustrera många VACKRA HUS